19.02.2021

МЕСТА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪЦИ ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НАСРОЧЕНИ ЗА 04 АПРИЛ 2021 Г.

Районна избирателна комисия в Двадесет и пети Изборен район – София информира за местата за обявяване на предварителните избирателни списъци, определени със заповеди на кметовете на  административни райони на територията на 25 Изборен район - София, както следва:

РАЙОН КРАСНА ПОЛЯНА - СО

РАЙОН ИЛИНДЕН - СО

РАЙОН НАДЕЖДА - СО

РАЙОН ОВЧА КУПЕЛ - СО

РАЙОН ЛЮЛИН - СО

РАЙОН ВРЪБНИЦА - СО

РАЙОН НОВИ ИСКЪР - СО

РАЙОН БАНКЯ - СО

 

18.02.2021

Съобщение

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ, КОАЛИЦИИ И ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 4 АПРИЛ 2021 г. 

Във връзка с регистрация на кандидатски листи, предложени от политически партии, коалиции  и инициативни комитети в Двадесет и пети изборен район - София, в изборите за народни представители на 4 април 2021 г. към предложението (Приложение №65 - НС от изборните книжа), да се прилага и технически носител с информация в структуриран вид - формат Excel

 
17.02.2021

УКАЗАНИЯ ЗА РИК ПРИ ОБРАБОТВАНЕ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.

1. РИК е администратор на лични данни за целите на произвеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 г.
2. Членовете на РИК обработват личните данни по реда и условията, определени в Изборния кодекс (ИК). Законът за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общият регламент за защита на личните данни на ЕС се прилагат доколкото няма изрична уредба в ИК или когато ИК препраща към тях.
3. РИК прилага предвидените в ИК и указаните от ЦИК изисквания за съхранение и достъп до изборните книжа и други мерки, които гарантират сигурността на обработването на лични данни.
4. Всички лични данни с цел произвеждане на изборитe за народни представители на 4 април 2021 г. се обработват от РИК, без да се иска и без да е необходимо съгласие от избирателите и другите субекти на лични данни.
5. Лични данни са: ЕГН, адрес, данни по документ за самоличност, подпис и други, ако същите са предвидени в ИК.
6. Обработване на лични данни от РИК за целите на изборния процес е:
- назначаване на членовете на секционните избирателни комисии;
- издаване на удостоверения на застъпниците на кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети;
- списъци на представителите на политическите партии, коалициите и инициативните комитети и кандидатите;
- приемане и работа с избирателни списъци;
- приемане и обработване на жалби на сигнали;
- вписване на имената и ЕГН на лицата, получили копие от протокола на РИК.
- вписване на имената на застъпниците на кандидатски листи на партии, коалиции и инициативни комитети в регистъра на застъпниците и публикуването на имената на застъпниците в публичния регистър на РИК.
7. Субекти на лични данни са: избирателите, членовете на СИК, застъпниците и представителите на политическите партии, коалициите и инициативните комитети и кандидатите.
8. РИК публикува на интернет страницата си списъка на упълномощените представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, като заличава съответните лични данни.
9. Забрани:
9.1. Забранява се използването на личните данни, събирани, обработвани и съхранявани в процеса на работа на РИК, за цели, различни от тези, определени в ИК.
9.2. Забранява се копирането, сканирането или заснемането по всякакъв друг начин на документи за самоличност, избирателни списъци и други документи с лични данни.
9.3. Забранява се на РИК, извън случаите, определени в ИК, да предават или разпространяват по какъвто и да е било начин лични данни, до които са имали достъп, във връзка с изборния процес.
10. Застъпниците, наблюдателите и представителите на политическите партии, коалициите и инициативните комитети, и кандидатите, нямат достъп до личните данни, вписани в избирателните списъци, удостоверенията и регистрите на застъпниците и представителите, както и във всички други изборни книжа на РИК, съдържащи лични данни.
11. Нарушения на сигурността на лични данни е всяко действие на обработване на лични данни, извън целите, реда, условията и начините на обработване, посочени в ИК.
12. При установяване на нарушение на сигурността на личните данни председателят на РИК или определен от него член на РИК информира без забавяне служителя по защита на личните данни на ЦИК на електронна поща [email protected] Последният в срок от 72 часа от получаване на уведомлението от РИК уведомява КЗЛД.

 

17.02.2021

УКАЗАНИЯ ЗА СИК ПРИ ОБРАБОТВАНЕ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 4 АПРИЛ 2021 Г.

1. СИК е администратор на лични данни за целите на произвеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. Членовете на СИК обработват личните данни по реда и условията, определени в Изборния кодекс (ИК). Законът за защита на личните данни (ЗЗЛД) и Общият регламент за защита на личните данни на ЕС се прилагат доколкото няма изрична уредба в ИК или когато ИК препраща към тях.
2. СИК прилага предвидените в ИК и указаните от ЦИК изисквания за съхранение и достъп до изборните книжа и други мерки, които гарантират сигурността на обработването на лични данни.
3. Всички лични данни с цел произвеждане на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. се обработват от СИК, без да се иска и без да е необходимо съгласие от избирателите и другите субекти на лични данни.
4. Лични данни са: ЕГН, адрес, данни по документ за самоличност, подпис и други лични данни, предвидени в ИК.
5. Обработване на лични данни от СИК за целите на изборния процес е:
- запознаване и работа с избирателния списък, списък на заличените лица, списък за допълнително вписване на придружителите;
- приемане и обработване на лични данни от декларации;
- получаване, записване на лични данни от документ за самоличност или други документи като удостоверения от МВР, удостоверения за гласуване на друго място и други;
- задържане на документа за самоличност по време на гласуването;
- заличаване на лични данни от списъка на заличените лица;
- приемане и обработване на жалби на сигнали;
- вписване на имената и ЕГН на лицата, получили копие от протокола на СИК;
6. Субекти на лични данни са: избирателите, придружителите, застъпниците, наблюдателите и представителите на политическите партии, коалициите и инициативните комитети и кандидати.
7. СИК задържа личната карта или другите документи за самоличност на избирателя при процеса на гласуването до полагането на подпис от избирателя в избирателния списък след упражняване на правото на глас.
8. Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят, при установяване на техния брой и самоличност, събират и задържат личните карти до упражняване правото на глас, но не по-късно от 21:00 часа.
9. Забрани:
9.1. Забранява се използването на личните данни, събирани, обработвани и съхранявани в процеса на работа на СИК, за цели, различни от тези, определени в ИК.
9.2. Забранява се на членовете на СИК да оповестяват личните данни на избирателите на глас.
9.3. Забранява се копирането, сканирането или заснемането по всякакъв друг начин на документи за самоличност, избирателни списъци и други документи с лични данни.
9.4. Забранява се на СИК, извън случаите, определени в ИК, да предават или разпространяват по какъвто и да е било начин лични данни, до които са имали достъп, във връзка с изборния процес.
10. Застъпниците, наблюдателите, представителите на политическите партии, коалициите и инициативните комитети, и кандидатите нямат право на достъп до личните данни, вписани в избирателния списък, в списъка за допълнително вписване на придружителите или в забранителния списък.
11. Нарушения на сигурността на лични данни е всяко действие на обработване на лични данни, извън целите, реда, условията и начините на обработване, посочени в ИК.
12. При установяване на нарушение на сигурността на личните данни председателят на СИК или определен от него член на СИК информира без забавяне служителя по защита на личните данни на ЦИК на електронна поща……. Последният в срок от 72 часа от получаване на уведомлението от СИК уведомява КЗЛД.

14.02.2021

Съобщение

Районна избирателна комисия в Двадесет и пети изборен район - София информира, че началният срок за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите за народни представители, насрочени за 04.04.2021 г., е 15 февруари 2021 г. - 09:00 ч. 
Крайният срок за подаване на документи за регистрация на инициативни комитети е 22.02.2021 г. - 17:00 ч.

Документи се приемат всеки календарен ден от 9:00 до 17:00 часа. 


14.02.2021

Съобщение

Районна избирателна комисия в Двадесет и пети изборен район - София  информира, че започва да приема документи за регистрация на кандидати за народни представители в изборите за народни представители, насрочени за 04.04.2021 г., на 19 февруари 2021 г. - 9:00 ч.

Крайният срок за подаване на документи за регистрация на кандидатските листи за народни представители в изборите за народни представители, насрочени за 04.04.2021 г. е 02 март 2021 г. до 17:00 ч.

Документи се приемат всеки календарен ден от 9:00 до 17:00 часа.

още съобщения

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031 

Решения

 • № 33-НС / 28.02.2021

  относно: Жалба от Валери Симеонов, съпредседател и представляващ коалиция „Обединени Патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и председател на партия „Национален фронт за спасение на България“ – НФСБ.

 • № 32-НС / 28.02.2021

  относно: Регистрация на кандидатска листа на ПП „Движение на непартийните кандидати“ за участие в изборите за народни представители на 04.04.2021 г.

 • № 31-НС / 28.02.2021

  относно: Регистрация на кандидатска листа на ПП „БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ „НОВА ДЕМОКРАЦИЯ“ за участие в изборите за народни представители на 04.04.2021 г.

всички решения